Weer een vink kunnen zetten. Dit keer niet met de pen, penseel of potlood, maar met de zogenaamde kroontjespen. Al sinds een lange tijd word ik enthousiast als ik kijk naar de sierlijk geschreven letters met inkt. Kalligrafie was alleen niet voor mij geschikt…Dacht ik zelf. Ten eerste, mijn handschrift is nou niet bepaald om naar huis te schrijven. Ten tweede, ik ben links! In de wetenschap dat linkshandigen over het algemeen creatiever aangelegd zijn, geloof ik graag (laat mij dan ook maar in deze waan). Neemt niet weg dat ik mijn vulpen na de basisschool snel links heb laten liggen. Mijn hand zat altijd onder de inkt en mijn papier zat vervolgens onder de vlekken. Het typen op de computer kwam ervoor in de plaats en als het nodig was iets te schrijven gebruikte ik de balpen. Tot ik ontdekte dat je met de zogenaamde micron pen, die niet vlekt als je er overheen gaat, heel leuk kan handletteren als linkshandige. Een tijdje terug vroeg een vriendin mij om mee te gaan naar de workshop Moderne kalligrafie van Studio Met Marjet. Ik kwam gelijk met de bovengenoemde argumenten dat het niks voor mij was. Toen bleek dat de workshop ook echt voor linkshandigen geschikt was, ben ik overtuigd geraakt. Wij zouden zelfs een voordeel hebben, omdat de rechte kroontjespen speciaal voor linkshandigen is ontworpen. Vandaag was de cursus, in de studio van Bemind Fotografie in Putten. Een prachtige locatie overigens. Een met daglicht gevulde ruimte en met smaak ingericht. Na het zetten van veel streepjes, rondjes en andere figuurtjes begonnen we aan de letters. Het vergt nog veel oefening, maar de basis is gelegd! Omdat ik mijzelf een bijzondere manier van schrijven heb aangeleerd, was dat wel even schakelen en moet ik de kroontjespen voor mijn gevoel op een onnatuurlijke manier vasthouden. Aan de hand van een stylesheet van het alfabet mochten we onze eigen quote op papier zetten. Nadat ik blij was dat de quote zonder vlekken op papier was gezet, lekte op het allerlaatst een drupje inkt op het papier. Alsof het zo hoort, heb ik er maar een creatieve twist aan gegeven (komt mijn linkshandigheid toch nog van pas). Bedankt Marjet voor de leuke workshop!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *